DEFEA 2021


Η DEFEA - Defence Exhibition Athens πραγματοποιήθηκε 13-15 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα και αποτέλεσε μια διεθνή έκθεση υψηλού επιπέδου, -όπου οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες παρουσίασαν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας. Με την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ, η DEFEA παρουσίασε μια έκθεση αντάξια της σημαντικότητας της γεωπολιτικής της θέσης.

Φυσικά η E.F.C. δεν μπορούσε να απέχει από μία διοργάνωση τέτοιας κλίμακας.

1JPG

13JPG
Κατά την περιήγησή μας στο τεράστιο αυτό χώρο είδαμε νέες ρομποτικές τεχνολογίες και συνομιλήσαμε σχεδόν με όλους των τους εκπρόσωπους των Εταιριών και των Πανεπιστημίων που ήταν εκεί, για την σύγχρονη τεχνολογία που εξοπλίζεται τόσο οι δημόσιοι αλλά και οι ιδιωτικοί φορείς στην χώρα μας ώστε το έργο και οι παροχές υπηρεσιών τους που ήδη παρέχουν αναβαθμίζονται πλέον κατακόρυφα.
15JPG
Στην διοργάνωση είδαμε Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, Οχήματα, Σκάφη, καθώς και τα παρελκόμενα που φέρουν, συστήματα AntiDrone, και τηλεπικοινωνιών, Ελικόπτερα και Υποβρύχια.
12JPG11JPG
3JPG
Ιδιαίτερη χαρά είχαμε να μιλήσουμε και με το Πανεπιστήμιο Πατρών και να μας πληροφορήσουνε για το Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους που έχουν δημιουργήσει. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Υπλγο (ΠΖ) Κο Καρατζά Ελευθέριο Υποψήφιο Διδάκτωρ στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας, τον Δρ. Αθανάσιο Κοτρώτσο με εξειδίκευση στο τομέα Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού, Κο Νικολάου Ελευθέριο Υποψήφιο Διδάκτωρ στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας,   για την πλήρη ενημέρωση που μας προσέφεραν.
2333jpg

Τα περίπτερα των εκθετών που συναντήσαμε εντός την διοργάνωσης ήταν από τους κάτωθι Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς  (ενδεικτικά αναφέρονται) και παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τα εκθέματά τους.

 -       UNIVERSITY OF PATRAS APPLIED MECHANICS LABORATORY DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING AND AERONAUTICS


             


RAFALE INTERNATIONAL  RAFAEL ADVANCED DEFENSE SYSTEMS Ltd ROSOBORONEXPORT

SGL ENGINEERING LTD METROLOGY-WEAPON PROJECT MANAGEMENT  NEXTER A COMPANY OF KNDS  DRONE SOLUTIONS SA

https://defea.gr/el/exhibitorlist/?viewall=true

5JPG
6JPG
7JPG
8JPG
9JPG
10JPG

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι οι προοπτικές των Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών , στην Ελληνική αγορά αλλά και στη παγκόσμια  γενικότερα είναι αρκετά υψηλές καθώς και οι  εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Για αυτό το λόγο  η σωστή εκπαίδευση, και η σωστή ασφάλιση των κινδύνων θα ωφελήσουν σημαντικά σε μεγάλο βαθμό όσους ασχοληθούν εκτενέστερα σε αυτό το κλάδο.  

Μηχαηλίδου Ευαγγελία

C.E.O EFC